RSS feed

Met deze 6 stappen is jouw huis ook zonder grenzen

Geplaatst op

Heb je je wel eens afgevraagd wat de mogelijkheden zijn van jouw huis? De bank staat al jaren op dezelfde plek. En volgens jou kan het  ook niet anders neergezet worden. De keuken staat waar die staat en de badkamer ook. “Het is zoals het is” –  hoor ik je denken.

Het filmpje ” Huis zonder grenzen” laat zien dat er veel meer mogelijk is dan je denkt. Het filmpje duurt ruim 9 min, maar in de eerste 2 minuten is de boodschap van het filmpje al duidelijk. Net als Hornbach, geloof ik ook dat elk huis een Thuis kan worden. Hoe klein, hoe vervallen of hoe donker het ook is.

Het verhaal

Het filmpje laat zien hoe een man van het kleinste huisje in de straat, een geweldig en origineel huis maakt. Het is een huisje waar aanvankelijk niemand iets in zag; een huisje zonder potentie of mogelijkheden.

Maar deze man keek met andere ogen naar het huis en hij zag wél de mogelijkheden. Hij keek naar wat wel kon in plaats van wat niet kon. Hij visualiseerde hoe hij het graag wilde en maakte hiervoor een plan. Deze man zag hier zijn droomhuis staan.

Hierna ging hij aan de slag. Hij nodigde anderen uit in zijn droomhuis. Ze werden zo geïnspireerd door zijn project dat ze ook gingen mee denken en mee helpen aan zijn droomhuis. Hij maakte vrienden.

En toen gebeurde er iets onverwachts. Een blikseminslag verwoestte een deel van het huis. Op dat moment zag hij het niet meer zitten,  maar samen met zijn vrienden ontwierpen ze een nieuw plan en creerden ze een huis waar iedereen zich Thuis voelde.

De stappen

Dit filmpje geeft duidelijk weer welke stappen je moet ondernemen om van je huis jouw Thuis te maken.

Stap 1 Visualiseer je woonwensen

Zoek plaatjes die jouw woonwensen weergeven. Maak hier een visionboard of moodboard. Teken of schets jouw ideeën voor je huis of kamer. Maak het zo volledig mogelijk.

Stap 2 Onderneem actie

Ga aan de slag. Ruim op, herindeel de ruimte, verf de wanden; doe datgene wat jou iets dichter bij jouw droomhuis brengt.

Stap 3 Betrek huisgenoten/familie/vrienden bij jouw project

Vertel anderen over jouw plannen. Gebruik hiervoor jouw visionboard of moodboard om hun dat duidelijk te maken. Vraag ze om advies/ideeën of hulp. Mensen vinden het leuk om anderen te helpen.

Stap 4: Doorzetten

Ook als het even niet mee zit, zet door. Heb je bijvoorbeeld weinig tijd of budget, gooi dan niet je handdoek in de ring. Zoek naar oplossingen, mogelijkheden en kijk naar wat wel kan. Kan je hulp krijgen bij het behangen zodat je sneller klaar bent?

Stap 6: Geniet

Wanneer je je huis of kamer zo hebt ingericht hoe je dat zou willen, mag je ook echt trots op jezelf zijn en genieten. Gebruik dit moment als afsluiting van het project.

Is jouw huis ook zonder grenzen?

De man in het filmpje is heel erg creatief en handig. Misschien ben jij niet zo creatief, maar er zijn zeker wel andere dingen die je met je huis kunt doen om het praktisch in te delen.

Kijk met andere ogen naar je hele huis. Wat zie je dan? Welke ruimte kan je met weinig middelen en tijd zo aanpassen dat het past bij jouw levensstijl? Heb je een idee daarover? Laat het me weten.

Advertenties

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Tweets that mention Met deze 6 stappen is jouw huis ook zonder grenzen « Low Budget Restyling -- Topsy.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: