RSS feed

Dé 5 meest voorkomende excuses om klusjes niet af te maken

Geplaatst op

Misschien herken je dit ook.

Je was al vroeg op, je hebt de kinderen naar school gebracht, boodschappen gehaald, het huishouden gedaan, administratie bijgewerkt, kinderen opgehaald en teruggebracht naar school, naar de sportschool geweest, gekookt, kinderen op gehaald, heerlijk met je gezin gegeten, kinderen naar bed gebracht en aan het eind van de dag heb je doodmoe! Je bent al blij als je even een uurtje televisie kan kijken om vervolgens de huiskamer en keuken weer op orde te krijgen.

Ik kan mij goed voorstellen dat je dan echt geen zin meer hebt om de schilderij in de gang op te hangen, de uitpuilende ladekasten op te ruimen of de spullen die je niet meer nodig hebt te sorteren.

Geen tijd hebben om klusjes in huis af te maken was ook mijn excuse. Met de geboorte van mijn  kinderen had ik mijn handen vol aan de verzorging, opvoeding en het huishouden, waardoor ik simpelweg niet aan klussen toe kwam.

Andere redenen waarom mensen niet de klusjes in huis kunnen afmaken zijn:

Ik weet niet waar ik moet beginnen. Wanneer je niet weet waar je moet beginnen: begin bij het begin. Bepaal welke ruimte voor jou het belangrijkste is om af te maken. Maak een overzicht van wat er moet gebeuren.

Ik ben niet creatief om leuk in te richten. Wanneer je niet weet hoe je met je huidige meubels en spullen een leukere / praktischer of gezelliger ruimte kunt creeren: hou het dicht bij jezelf. Ontdek wat jij jouw inrichtingsstijl is.

Ik heb niet veel geld om de spullen te kopen. Klussen hoeft niet duur te zijn. Door te weten wát je nodig hebt kun je je afvragen of je op een andere manier (dan geld uitgeven) de klus gedaan krijgt. Wees creatief en flexibel.

Ik moet een vakman inhuren, omdat het een vaktechnische klus is. Voor bepaalde klusjes is het handiger een vakman in te huren. Vraag een aantal offertes aan en vergelijk deze. Een goede site waar je jouw kluslijst kunt plaatsen is de klussen website www.biedplaats.nl , www.werkspot.nl, www.klusbode.nl of via www.marktplaats.nl

Ik ben benieuwd wat jouw excuus is. Laat het me weten wat jou belemmert om je huis op orde te krijgen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: