RSS feed

6 belangrijke redenen om een klus-klaar-huis te hebben

Eén van de onderwerpen die voor mij erg belangrijk is, als het gaat om kinderen,  is veiligheid. Niet alleen voor volwassenen is het belangrijk om zich ergens thuis te voelen, maar zeker ook kinderen hebben een stabiele basis nodig. Een plek waar ze zich veilig en vertrouwd voelen, zodat ze gezond kunnen opgroeien en zichzelf kunnen zijn.  

Ik hoop dat jij als ouder het met mij eens bent. Niets is belangrijker dan de veiligheid van onze kinderen. Door het project 1111kinderkamers, dat ik sinds vorig jaar ben gestart, en door vele gesprekken met moeders staat veiligheid op de eerste plaats.

Gelukkig kunnen we door het plaatsen van traphekje en stopcontactplaatjes al veel ongelukken voorkomen. Suzanne Haas van www.kindenhuis.nl biedt je mooie en handige producten aan op het gebied van kinderveiligheid. Lees haar artikelbijdrage voor het project: Veilig slapen en spelen in de kinderkamer

Een klus-klaar-huis voor een veilig Thuis

Andere belangrijke redenen om je huis klus-klaar-huis te hebben zijn:

  • Voorkomen van extra (onnodige) kosten. Kleine klusjes die al jaren blijven liggen kunnen ervoor zorgen dat je nog meer kosten moet maken. Als je loszittend behang op tijd vastlijmt voorkom je dat het verder gaat scheuren en je alsnog opnieuw moet behangen om een mooie wand te krijgen.
  • Meer gezelligheid in huis. Ik kan me voorstellen dat wanneer je nog vollop aan het klussen bent in huis dat je het liefst geen vrienden, of vriendjes en vriendinnetjes van je kinderen ontvangt. Is je huis klus-klaar dan voel je je vrijer om visite te ontvangen.
  • Meer rust in je hoofd. Vooral de kleine klusjes kunnen voor stress en onrust zorgen. Klusjes zoals: scheefhangend gordijn, losliggende plinten, een boekenkast in een dichte doos, nog-te-verven wand en nog op te hangen fotolijstjes vreten veel energie.
  • Meer ruimte voor nieuwe creatieve woonideeën. Wanneer je niet meer na hoeft te denken over de kleine klusjes heb je meer tijd en ruimte om na te denken over bijvoorbeeld de inrichting van de kamers: welke bank past bij jouw interieur of is de indeling van de slaapkamer wel praktisch?
  • Een laatse reden om je huis klus-klaar te hebben is: goed gevoel over jezelf! Want je hebt het wel zelf voor elkaar gekregen!

Wat is jouw reden om te gaan klussen? Laat het ons hieronder weten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: