RSS feed

Effectief opruimen: Hoe doe je dat?

Gastblog van Ellie Norden van Handen uit de mouwen.

Je hebt je bij het opstaan al voorgenomen: “Ik ga vandaag opruimen”. Je hebt er zin in. Want het wordt nu wel eens tijd om die keukenkastjes uit te mesten. Je eigen kledingkast puilt ook uit. En wat te denken van de zolder. Je zou niet weten wat er in al die dozen zit. Al gauw zinkt de moed je in de schoenen.

Want waar moet je nou mee beginnen….

Drie tips om te beginnen als je door de bomen het bos niet meer ziet:

1. Realiseer je als eerste, dat je niet alles in één keer aan kunt pakken. Rommel en teveel aan spullen is ook niet in één dag ontstaan. Opruimen heeft tijd nodig. Neem die tijd en laat je daarbij niet opjagen door alles wat je ziet.

2. Bedenk waar je het meeste last van hebt. Wat ergert je het meest in je huis? Is het die rommelige tafel, of misschien de kapstok. Of irriteer je je er al tijden aan dat je kledingkast niet meer dicht kan. Wellicht is het de voorraadkast, waaarvan je weet dat de helft van de producten al lang over datum zijn. Datgene waar je je elke dag opnieuw aan ergert, waar je telkens een naar gevoel van in je buik krijgt…. Daar begin je vandaag mee!!

3.FOCUS!! En dit is het allerallermoeilijkste: Je hebt nu besloten wat je vandaag gaat aanpakken. Spreek met je zelf af dat je ook alleen die plek gaat doen.

Door je te concentreren op één plek , zie je aan het eind van je inspanningen ook echt resultaat.

Wanneer je voortdurend naar een andere plek gaat en steeds kleinigheidjes opruimt, zie je aan het eind van de dag niet wat je hebt gedaan. Je bent doodmoe van het rennen en vliegen, maar er is niemand die enig resultaat ziet. Blijf dus op die ene plek en maak dat af.

Als je eenmaal hebt besloten WAAR je gaat opruimen, is het natuurlijk nog de vraag HOE DAN? Lees hier het stappenplan om effectief op te ruimen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: