RSS feed

Over mij

Wie ben ik?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen:

Ik ben Charlotte Duzong, moeder van Kate (3) & Spencer (1), partner, dochter, zus, vriendin, initiatiefneemster van 1111KinderKamers, vrijwilliger. Ik geniet wanneer onze kinderen thuis zijn en het is elke keer weer een feestje om met ze op pad te gaan. Ik heb een actief leven en lees graag en schrijf vaak. Ik ben onderneemster, werk gemiddeld 24 uur per week. Ik help en coach vrouwen hun huis zo in te richten dat ze tijd overhouden om te doen wat ze echt leuk vinden.

Het gevoel van een fijn Thuis hebben is de rode draad in mijn bedrijf.


Een Thuis

Het ontstaan van Low Budget Restyling (in 2008) is het resultaat van vele verhuiservaringen. In de afgelopen 14 jaar ben ik inmiddels 12 keer verhuisd. Bijna alle verhuizingen waren gepland. Ik wilde altijd wonen waar ik studeerde of werkte en was me ervan bewust dat de kans groot was dat ik binnen 2 jaar al weer kon verhuizen. Het verhuizen zelf vond ik niet zo leuk, maar wat voor mij het allerbelangrijkste was was dat ik me meteen (zo snel mogelijk) thuis wilde voelen in mijn nieuwe huis.

“Een goede planning is het halve werk” zei ik dan en dit werd door alle mensen die mij hielpen verhuizen erg gewaardeerd.


Creatief Restylen

Als student was ik dus gewend om creatief om te gaan met een laag budget, een kleine ruimte, mijn meubels en spullen. Ik heb geleerd om met weinig middelen praktische functionele oplossingen bedenken voor mijn woonruimten. Inrichten met de middelen en spullen die je tot je beschikking hebt vraagt voor creatieve oplossingen en ideeën.

Ik kijk altijd naar wat mogelijk is, in plaats van wat niet kan.

Woonbehoeften

De geboortes van mijn kinderen brachtten de grootste veranderingen met zich mee. De kinderen bepaalden voor een groot gedeelte hoe wij leefden (nu nog steeds hoor). De situatie was op een bepaald moment niet meer fijn waardoor ik ben gaan kijken naar de manier waarop wij willen leven (levenstijl), naar onze behoeften (zowel individueel als van ons gezin) en naar de mogelijkheden en beperkingen van ons huis. Ik ben erachter gekomen dat niet de gezinsuitbreiding het probleem was, maar dat ons huis (met de toenmalige inrichting) niet meer voldeed aan de nieuwe woonbehoeften van ons gezin.

Ik weet hoe belangrijk het is om je snel Thuis te voelen in een nieuw huis, of van je huis jouw thuis te maken wanneer de gezinssamenstelling verandert. Daarom help graag anderen om ook een Thuis te creëeren die bij hun gezin en levenstijl past.

Een Thuis dat tegemoet komt aan de woonbehoeften van ieder gezinslid.


Mijn Visie : Thuis is de basis

Ik heb een duidelijke visie: Het maakt niet uit waar mensen wonen, waar het echt om gaat is het gevoel dat ze Thuis zijn. Dat ze zichzelf kunnen zijn en gezond en gelukkig kunnen ontwikkelen. Waar ze zich veilig en vertrouwd voelen.

Thuis is de basis waar samen tot rust kunnen komen en weer energie krijgen.


Mijn Missie : Ieder huis een Thuis

Gezinnen te helpen om van hun huis hun Thuis te maken, door samen helder te krijgen wat de échte woonbehoeften zijn van het gezin. Door het huis creatief en persoonlijk inrichten met de middelen die er zijn,  ontstaat er ruimte voor iedereen in het gezin. Ik help ze hun huis zo in te richten dat ze wonen hoe ze willen leven.

Een huis is een Thuis wanneer het voldoet aan de woonbehoeften en levenstijl van het gezin


Mijn Motto: Don´t be pushed by your problems, but be led by your dreams…

Advertenties
%d bloggers liken dit: